dinsdag 5 juli 2011

Doktertje spelen

Vanmorgen moesten we dus met Timo naar het Gelre om bloed te prikken i.v.m. z'n kalium. Toen hij aan de beurt was, werden we geholpen door een ventje (vakantiebaantje?!) in een grote witte jas, met de uitstraling van 'cool, doktertje spelen!' Ik vroeg hem of hij al vaker via een vingerprikje bloed had afgenomen. "Ja", zei hij vol zelfvertrouwen. Maar tijdens de voorbereidingen had hij al behoorlijke trilhanden. Hij was zo zenuwachtig. Tijdens het vingerprikje hoefde Timo niet te huilen, hij gaf geen kik, maar wat een prutser was 'de dokter'. Binnen no time zat hij onder het bloed, Timo zat eronder, maar in het buisje zaten maar 2,5 druppels. Ik had het niet meer, het was gewoon zo grappig. Maar toen hij zei dat hij nog een vingerprikje moest doen, besloten we in te grijpen. Geen polonaise aan het lijfje van ons prinsje. We stelden voor om het te laten doen door iemand met iets meer ervaring. Gelukkig, hij was het met ons eens. Zijn collega had gelukkig snel een buisje gevuld. Een paar uur later, we waren al thuis, werden we gebeld; zijn kalium was goed. Pfieuw!

Verder heeft Timo een echte hangdag gehad. Mocht iets meer op de Wii, iets meer tv kijken. Hij was moe en heeft de hele dag om eten gezeurd. En dan het liefst brood en soep (met ballen). Zo had hij tussen de middag een bamisoepje op, nog met Jeroen z'n bamisoep meegegeten, een boterham op, en nog bleef hij om eten vragen. Vanaf 14.00 uur vroeg hij al hoe laat we warm gingen eten. Dit komt echt door de Prednison. We vertellen hem steeds dat hij zo'n honger heeft door de medicijntjes, maar doordat z'n emoties ook nog eens worden versterkt (ook door de Prednison) is hij soms echt heel boos, heel verdrietig en zijn we niet meer zijn vriend ...
Morgen gaan we weer naar Utrecht, krijgt hij weer Asparaginase. Deze krijgt hij om de drie dagen. Hopen dat het wat sneller gaat dan zondag. En donderdag moeten we weer naar het WKZ, dan krijgt hij weer chemo via een ruggenprik en nog 2 chemo's via z'n PAC.
Met z'n sonde gaat het trouwens goed. Timo heeft vandaag niet gespuugd, of hoeven kokhalzen en het slikken gaat zonder problemen.

1 opmerking:

  1. Wat mooi dat je iedereen op deze manier kunt informeren. Sterkte gewenst voor de komende week.
    Liefs
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen