maandag 27 februari 2012

Blaaswandontsteking

Eindelijk hebben we meer duidelijkheid; Timo heeft een blaaswandontsteking. Vanmiddag is er een echo van z'n blaas gemaakt en hierop was duidelijk te zien dat de blaaswand geïrriteerd is. Gelukkig waren er geen bloedstolsels te zien en ook de nieren zagen er goed uit. Timo moet plassen in een plasfles, zodat de verpleging precies ziet hoeveel eruit geplast wordt, welke kleur het heeft (dus hoeveel bloed erin zit) en of er bloedstolseltjes in zitten. Timo moet zo'n beetje elke 5 minuten een plasje doen, dus dit is zeer intensief. Zodra hij klaar is met plassen, doet het pijn. Dit komt doordat z'n blaas dan leeg is en de wandjes tegen elkaar schuren. Maar hierbij een hele grote pet af voor onze kanjer, want hij klaagt geen moment. Echt een bikkel is het.
Het gaat zo'n 4-5 weken duren voordat het virus helemaal weg is, maar de arts ziet geen reden om ons nog langer hier te houden, dus morgen kunnen we hoogstwaarschijnlijk naar huis. Er wordt een sondevoedingspomp geregeld, zodat Timo wel aan z'n 2,5(!!) liter vocht komt. Het is heel belangrijk dat er goed gespoeld gaat worden, om zo de kans op stolsels te minimaliseren. We zijn ons er in ieder geval wel van bewust, dat een opname in de komende weken zeer waarschijnlijk is. Afwachten. Anders is het niet.

Vorige week maandag is er bij Timo bloed afgenomen om te kijken van wie zijn bloed nu eigenlijk is. Van papa, van Timo of van de donor. We wisten al wel dat het een mix moest zijn van alle drie en het meest ideaal is het, als het uiteindelijk 0% Timo is. De verwachting was 75% Jeroen, 20% donor, 5% Timo. Er zijn 3 verschillende metingen gedaan en dat heeft het volgende resultaat opgeleverd: 88% Jeroen, 10% donor, 2% Timo. En daar moet bij gezegd worden dat er in 2 metingen 0% Timo zat en in eentje 2%. Uiteindelijk zijn stamcellen uit een navelstreng sterker dan Haplo-cellen (cellen van papa), dus die zullen uiteindelijk de Haplo-cellen ook vervangen. Dit is dus écht goed nieuws!

Enne, wie kent nog het verhaal van het te korte gordijn?! Nu dan het verhaal van te weinig gordijn.

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat er weer duidelijkheid is, en top dat het met dat bloed goed gaat!
    En die gordijnen...tja....er moet wat te lachen overblijven tenslotte :-)))

    Liefs, Vanes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He lieve Loes,
    Wat onwijs vervelend van de blaaswandontsteking, maar wat een kanjer kan je echt trots op zijn! Wat een goed nieuws over de percentages bloed, wat fijn! Nu hopelijk snel naar huis en genieten van je gezin! Denk aan jullie! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai meid

    Gelukkig wat duidelijkheid.Wat is het ook een sterk en dapper ventje!!
    Wat super nieuws over de waardes van het bloed!!
    Fijn om te lezen.
    En ja die gordijnen.....haha tis wat.
    Hoop dat jullie nu gauw naar huis mogen,zodat jullie lekker kunnen genieten van elkaar.

    liefs Inge,Mahinder,Orlando en Soraya

    BeantwoordenVerwijderen