zaterdag 21 januari 2012

Opkikkerdag

De Opkikkerdag; een dag om nooit meer te vergeten. Het was echt tot in de puntjes verzorgd en wat hebben we genoten. We werden precies om 9.15 uur opgehaald door Diana en Damar. Met een echte Opkikkerbus gingen we naar de eerste verrassing; de brandweerkazerne. Daar mochten we alle brandweerwagens bekijken en Timo mocht overal inzitten. Hij mocht zelfs de sirene aanzetten en dat ging hard. 


Uiteraard wilde Timo ook graag een rondje rijden. Omdat alle brandweerlieden stand-by stonden en 'aan elkaar gekoppeld waren' moesten we in een colonne van 4 voertuigen uitrijden. Helemaal te gek natuurlijk. Bij terugkomst mochten Timo en Délano een brandje blussen en om het af te maken kregen Daphne en Timo een cadeau. We hebben ons echt welkom gevoeld. Bedankt, brandweermannen.

Onze volgende stop was bij schoonheidssalon Tara. Daar werden we opgewacht door een schoonheidsspecialiste en een heuse chauffeur van Pon, want voor de mannen stond er een prachtige glimmende Audi A8 klaar voor een flitsende rit. De dames bleven achter en ik lag al gauw achterover in een stoel voor een heerlijke gezichtsbehandeling. Wat was het fijn om zo verwend te worden. Terwijl ik daar lag, werd Daphne in een mooie prinsessenjurk gehesen, compleet met toverstaf en diadeem. Ook werden haar nageltjes prachtig roze gelakt. Ze vond het schitterend.



Na al deze verwennerij kwamen ook de mannen weer terug met een tas vol leuke Pon en Audi-goodies en gingen we met de Opkikkerbus op weg naar Garderen, de Tulip Inn. Hier werden we ontvangen met een goed verzorgde lunch. Voor Timo was er speciaal een verse tomatensoep bereid vol met grote gehaktballen, want daar is hij zo gek op. Lief dat ze daar ook aan gedacht hadden.


Na de lunch kwamen de vriendjes van Timo; z'n neefje Thijs en z'n nichtjes Kim en Tamar. Z'n vriendjes Finn en Noah. Timo genoot ervan om eindelijk al z'n vriendjes weer te zien. Helaas kon z'n meisje Josephine er vanwege ziekte niet bij zijn. Echt een gemis. Alle kindjes gingen naar een zaal waar twee dames hen opwachtten. Ze gingen met z'n allen een mooi schilderij voor Timo maken. En deze is zeer goed gelukt. Ook hebben ze een boek vol met mooie tekeningen voor Timo gemaakt.


Intussen was er voor Délano ook een verrassing geregeld; hij mocht een mooie taart maken. Alles lag voor hem klaar; fondant, vormpjes, een boltaart en andere versiersels. Hij ging enthousiast aan de slag en zijn taart is schitterend geworden. Het bijzondere was, dat hij deze taart speciaal voor z'n broertje maakte. Op een gegeven moment kwamen wij, onverwachts, ook terecht in die ruimte. Alle kids werden gelijk helemaal enthousiast en stonden al gauw ook vormpjes te maken en cupcakes te versieren. Ongepland, dus des te leuker.
 

Weer terug in de andere ruimte stond er een boel lekkers klaar; snoepjes, chipjes, drinken. Echt een walhalla voor de kids. Al snoepend konden ze genieten van een show door Clown Julius. Clown Julius die tegenwoordig door het leven gaat als Rogier de Avonturier. Het mooie was dat hij in zijn show, door middel van verkleden, een gedaantewisseling onderging. Zo werd het de kinderen, en vooral Timo, duidelijk dat Clown Julius wàs en Rogier de Avonturier is. Briljant gevonden. Hij heeft leuke liedjes gezongen en de kids hebben gezellig mee gedanst. Timo deed daar niet aan mee, maar duidelijk was, dat hij echt genoot van z'n grote vriend.
 

De show werd overgenomen door Maikel, een echte ballonartiest. Wat was hij goed. Elk kind, en ook een paar mama's, kregen de mooiste balloncreaties. Van een raceauto tot een prinses, van een haas tot een octopus. Die jongen kan echt alles maken.


Het feest werd afgesloten met een feestelijk patatjesdiner. De kids hadden al behoorlijk gesnoept, maar ook de frieten gingen er nog prima in. En een heerlijk pinguïn-ijsje maakte het helemaal af.
 

Moe maar voldaan gingen we naar huis. Maar niet zomaar. Nee, in een heuse Amerikaanse schoolbus. Heel gaaf. Het was wel een uitdaging om de kids veilig in Apeldoorn te krijgen. Er zitten namelijk geen gordels in de bus, dus ze gingen op de banken staan en door de bus lopen. Gelukkig hebben we ze allemaal heelhuids bij hen thuis af kunnen zetten.
 

Het afscheid was niet met lege handen, want alle kids werden verrast met een tas vol met leuke cadeautjes. Ook wij werden bij thuiskomst allemaal nog eens extra verrast met een cadeau gericht op onze hobby's. Zo kreeg Timo een brandweerwagen van Lego, Daphne een dvd van Dora, Délano een golf-computerspel, Jeroen een dvd-box van Top Gear en ik een dubbel-cd met mooie Gospelmuziek.
Wij kunnen dus niet anders zeggen, dan dat Diana en Damar van deze dag echt ónze dag hebben gemaakt. We voelden ons alle vijf heel speciaal en Timo heeft sinds zeer lange tijd weer een dagje echt alléén maar genoten. En dat was voor ons, als ouders, het mooiste om te zien.

4 opmerkingen:

  1. wow gaaf zeg, wat een geweldige stichting alle lof hiervoor !!! fijn dat jullie zo'n geweldige dag hebben beleefd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat jullie met elkaar zo'n gezellige ontspannen dag hebben gehad. Gertjan werkt ook jaarlijks mee aan een opkikkerdag in Zeewolde. Hij rijdt dan met een huifkartocht en vertelt dan thuis hoe fijn het is voor de gezinnen om een dag samen mogen genieten. Fijn dat jullie dit ook zo voelden en ik hoop dat deze warme dag volgende week doorwerkt en jullie een beetje ondersteunt. Wij zullen hier in Radio in ieder geval met jullie meeleven en aan jullie denken. Veel liefs Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo lieve samen,

    Wat een heerlijk verslag om te lezen. Jullie hebben echt genoten en dat moet ook. Nu opmaken voor de laatste grote hobbel de transplantatie en dan.....genezen zijn! De weg is nog zwaar maar de duimen draaien voor jullie.

    Dikke kus Diane
    (onze3ukkies)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk verhaal en wat een heerlijke foto's! Je ziet iedereen genieten!! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad en het echt als een opkikker hebben gevoeld! Nu er weer keihard tegenaan, we denken aan jullie! Dikke kussen!

    BeantwoordenVerwijderen