maandag 30 januari 2012

Verhuisd

Vandaag is de pleister van de Hickmann-katheter van Timo vervangen. Was ook wel nodig, het was erg vies. Ook moest hij een nieuwe sonde. Dat is altijd erg naar. Hij gaat zo overstuur, dat hij paars aanloopt. Ook moeten we hem met 3-4 personen in de houdgreep nemen. Maar goed, hij zit er weer in.
Vandaag moest Jeroen voor diverse onderzoeken naar het AZU; longfoto's, ECG, bloedonderzoek (i.v.m. controle moest hij op twee plekken aangeprikt worden en zijn er in totaal 8 buisjes bloed afgenomen) en 's middags ben ik met hem mee geweest voor een lichamelijke check. Vooralsnog lijkt het goed te zijn met Jeroen, nu heel hard duimen dat hij geschikte stamcellen heeft voor Timo.
Vrijdagochtend worden zijn stamcellen geoogst en dan ga ik ook met hem mee. Omdat het bloed rond moet gaan, wordt hij in beide armen aangeprikt en mag hij 4 uur lang zijn armen niet bewegen. Kan ik even voor hem zorgen. Mijn moeder komt dan om voor Timo te zorgen. Vanaf vandaag (dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur) krijgt Jeroen ook Neupogen toegediend om zo de aanmaak van zijn stamcellen te stimuleren.

Ik zou ook nog iets over de chemo vertellen. Hij krijgt vier dagen lang drie chemo's. Deze leggen de gehele bloedaanmaak plat. Eén van de drie chemo's werkt onomkeerbaar, want die breekt alle stamcellen af. Zodra deze gegeven is, móet je door middels een SCT. Ook worden met deze chemo's de laatste Leukemiecellen afgebroken.

Ook iets leuks vandaag; op Giraf zijn er 'achter de klapdeuren' vijf standaard kamers en twee grote kamers. Daar hadden we onze zinnen opgezet. Vorige week ging er een jongen naar huis, die op een grote kamer lag. We hadden een paar dagen lang aangegeven, dat we wel heel erg graag naar die grote kamer wilden verhuizen en vandaag was het zover. En wat is het een verademing. De kamer is twee keer zo groot als onze oude kamer en vanuit het raam hebben we een schitterende view.


2 opmerkingen:

  1. hai meid,

    Wat een mooie grote kamer!!
    Dat is idd fijner nu.
    Maar gauw de mooie stickers weer op het raam plakken.
    Hoe is het met Jeroen nu?
    En natuurlijk met jou?
    Wat is Timo ook een Kanjer!!
    Het wordt een spannende week ,maar wij duimen heel hard met jullie mee,dat alles voorspoedig zal verlopen..
    Geef Timo maar een dikke knuffel van ons.

    liefs Inge,Mahinder,Orlando en Soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kamer ziet er goed uit, fijn dat jullie nu een grotere kamer hebben. Heel veel sterkte deze week. Wij duimen voor jullie dat Jeroen de juiste stamcellen heeft.
    Groet Margreeth en Lisa Spanu

    BeantwoordenVerwijderen