vrijdag 30 december 2011

Koorts

Gisteren werd Timo wakker (gemaakt) om 7.00 uur. Hij moest de oogdruppels krijgen. Hij voelde al wat warm aan. Hij wilde niet eten en wilde graag in mijn bed liggen. Ik heb m'n dekbed mee van thuis en daar ligt hij graag onder. Uiteindelijk heeft hij de hele ochtend in bed gelegen.
Het enige wat hij wilde eten was een salmiaklolly en een Danoontje. Rond 9.45 uur was z'n temperatuur 38.6°C en een uur later 39.1°C. Volgens protocol zou er vanaf 38.5°C uit z'n lijn en uit z'n arm bloed afgenomen moeten worden voor op een kweek en er zou gestart moeten worden met antibiotica. Dit voelde voor ons niet goed. We weten bijna zeker dat het een reactie is op de chemo. Gelukkig wilde een arts hier ook kritisch naar kijken en ook zij had dat idee dat het door de chemo komt. Er is dus wel bloed uit z'n lijn afgenomen en op de kweek gezet en er is vooralsnog nog niet gestart met antibiotica. Wel met paracetamol. De koorts zakte al snel. Gelukkig.

's Middags kwam Jeroen met Daphne. Daphne en ik rijden namelijk door naar Zandvoort, even lekker uitwaaien met z'n tweetjes. Rond die tijd kwamen oma Ruth, Délano, Manuela en Maroussia langs. Zij waren naar het concert van TVOH geweest. Dit bezoekje deed Timo goed. Hij kwam uit z'n bed, speelde, lachte. Was fijn om te zien.
Toen Daphne en ik weggingen werd de chemo van dag 2 aangehangen. Zodra de ARA-C inliep, kreeg Timo gelijk weer hoge koorts (39.6°C). Paracetamol verlaagde de koorts weer. Vannacht om 4.30 uur werd Timo weer wakker, nu rillend van de koorts. Gelukkig deed de paracetamol z'n werk weer. Vandaag heeft Timo een redelijke dag gehad. Toen Caroline kwam, was hij wat tammetjes, maar toen Jeroen terug kwam, was hij uit bed, lekker aan het spelen. Hij was wel misselijk, dus heeft bijna niks gegeten vandaag; wat sjippies en een salmiaklolly.
Vandaag zijn de mannen verhuisd naar kamer 19. Kamer 14 zit naast de balie, dus daar komt 's nachts nog zoveel licht en lawaai van binnen, dat is niet fijn. En omdat we zo lang moeten blijven, hebben we een andere kamer aangevraagd.
Inmiddels hangt de chemo dag 3 eraan. Afwachten hoe het straks met de ARA-C zal gaan. We verwachten weer koorts, maar als dat 'alles is', dan tekenen we ervoor.

3 opmerkingen:

  1. Tjonge wat een gedoe met die koorts.
    Nog steeds veel respect voor jullie doorzettingsvermogen (hoewel een andere keus is er ook niet)
    Eigenlijk vind ik als ik jullie blog lees, dat Timo nog steeds ontzettend flink en vol leven en drukte is. Dat is fijn om te lezen.
    Ik wens jullie veel sterkte en liefs en dat 2012 voor jullie alle goeds mag brengen!
    Wij blijven ook in 2012 onverminderd aan jullie denken en voor jullie bidden!
    Dikke kus Eline & familie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We denken aan jullie en wensen jullie heel veel sterkte de komende dagen. Veel liefs Karin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat Timo toch zo levendig is. Hoop dat het zo blijft gaan. Jij een heerlijke vakantie met je meisje en hoop dat jullie de komende dagen goed doorstaan. Donderdag zijn wij weer van de partij op Pauw. We hopen dat we konijnen kunnen aaien. Favoriet bij onze meiden.

    BeantwoordenVerwijderen