vrijdag 30 september 2011

Nacht vol plasjes

Vannacht was een nacht vol plasjes, natte luiers, natte lakens en piepende pompen. Timo en Jeroen hebben dus echt weinig geslapen vannacht. Timo z'n verstopte neus is gelukkig niet verstopt meer, wel heeft hij last van z'n ogen. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de airco, die veroorzaakt toch een behoorlijk droge lucht.


Vanavond heeft hij voor het eerst overgegeven door de chemo. Hij had weinig gegeten, maar was toch beroerd geworden. Al sinds hij een baby is, slaapt hij met een wit spuugdoekje. Nu had Jeroen maar één doekje meegebracht en had Timo juist over dat doekje gespuugd. Intens verdrietig was-ie. Maar toen een verpleegster met een doekje kwam, huilde hij nog harder. Dat doekje wilde hij niet, want dat doekje had namelijk blauwe randjes. 't Is allemaal wat.

Nog wel even iets zorgwekkends te horen gekregen vandaag. De zaalarts deed controles bij Timo en hoorde een ruis in z'n hartje. Het ruisje was heel erg minimaal, maar wel aanwezig. 's Middags kwam er nog een supervisor van de zaalarts luisteren naar Timo z'n hart en hij hoorde het ruisje ook. Zij gaf aan dat het kan komen door de grote hoeveelheid vocht, die hij toegediend krijgt. Volgende week gaan we in ieder geval een hartecho laten maken. Vooralsnog maken we ons nog geen enorme zorgen.

k heb zelf echt een heerlijke dag gehad. Eerste Daphne naar Ukkie gebracht en daarna wat huishoudelijke klussen gedaan; de was, stofzuigen, poetsen en de tuin opgeruimd (winterklaar maken of last van lentekriebels?!) Maar ik heb ook een film gekeken en een oude DVD van Kees Kraayenoord (Broken). Zo fijn om een dagje alleen te zijn. De dag eindigde bij paps en mams; even lekker gebarbecued.

2 opmerkingen:

  1. Lieve Loes

    Fijn dat je zelf een lekkere dag hebt gehad want de komende periode gaat zo te lezen weer erg heftig worden. Spannend die hartecho, heel goed dat je het laat rusten tot volgende week. Nu eerst concentreren op de eerste week weer chemo!
    Denk aan jullie, dikke kussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hai lieverd,

    Fijn dat Timo niet meer verkouden is.
    Die airco is idd soms heel vervelend.
    Ik hoop dat die ruis niet iets verontrustends zal zijn.Jullie hebben al genoeg aan het hoofd.
    Ik wil jullie weer heel veel sterkte wensen.
    Hier wordt elke dag aan jullie gedacht.

    Een hele dikke knuffel
    liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen