woensdag 9 mei 2012

Adenovirus

Best een goeie dag gehad vandaag. Timo is niet misselijk geweest, maar hij wilde ook niet echt eten. Nou ja, de chipitos gleden er wel in. Vanmiddag heb ik de chipitos zelfs in kunnen zetten als onderhandelingsmiddel. "Als jij geplast hebt, krijg je 10 chipitos." Dat hielp, want gelijk plaste hij flink. Draakje. Vanavond stond er lasagne op het menu. Hier heeft hij 3/4 van opgegeten en dat zit er nu nog steeds in. Het gaat de goeie kant op.

Vandaag hebben we de uitslag van de poepkweek gekregen. Hier is inderdaad een buikgriepvirus uitgekomen (Adenovirus). Een ander virus dan wat er op Giraf heerst, dus we blijven hier op Eekhoorn onze tijd uitzitten. Half april was dit virus schijnbaar al zichtbaar in Timo z'n bloed en nu dus ook in z'n poep. Er kan niets tegen gegeven worden, zijn vochtbalans moet gewoon goed op peil blijven. Transplantatieziekte op de darmen is hiermee weer uitgesloten. Gelukkig!
De uitslag van z'n urinekweek was ook binnen. Hier is ook niks uitgekomen. De bloedkweek laat langer op zich wachten, maar hier wordt niks geks in verwacht. De sondevoeding is inmiddels weer gestart en blijft er tot nu toe goed in. Morgen wordt er nog een uitgebreid bloedonderzoek gedaan en gaan we starten om meer vocht oraal te geven en het vocht via het infuus af te bouwen. Kortom, als alles zo goed blijft gaan, kunnen we morgen of overmorgen ... (je weet wel, datgene wat we niet uitspreken, omdat dat ongeluk brengt).

3 opmerkingen:

  1. hai meid,

    fijn om te horen dat Timo weer wat opkrabbelt.
    En een goede onderhandeling hoor...klein boefje is het;-)
    liefs Inge,Mahinder,Orlando en Soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad niet uitspreken! Ik weet nog dat jij tegen me zei dat het ongeluk zou brengen dat ik op hyves had gezegd dat Isa had doorgeslapen toen ze nog echt klein was. Nou, heb het inderdaad anderhalf jaar geweten ja!! haha
    Maar fijn dat het weer de goed kant uitgaat!!
    X Lee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Loes,

    We zijn ff weg geweest en heb veel aan jullie gedacht! Nu bij thuiskomst gelijk je blogs gelezen. Wat is er weer veel gebeurd in een korte periode en wat moet het allemaal weer spannend voor jullie zijn! Gelukkig zijn jullie thuis en vinden jullie langzamerhand allemaal jullie draai weer. Het is niet gek dat jullie zo moe zijn, alles van de afgelopen maandan komt er nu uit. Ik hoop dat jullie je weer een beetje kunnen opladen. Doe het rustig aan en denk vooral aan jullie zelf!! Denk aan jullie! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen