donderdag 17 mei 2012

Jeuk

De jeuk bepaalt de dag. Zeer regelmatig moeten we een koud washandje op Timo z'n plekjes doen. Dan trekt de jeuk voor even weg. Maar goed, we zijn dus nog steeds in het WKZ. Wat houdt ons nog hier?
Al sinds het begin heeft Timo een resistente E-colibacterie in z'n darmen. Omdat hij nu z'n hele billen kapot heeft door de gordelroos, heeft die bacterie vrij spel. Daarom kreeg Timo hier preventief Antibiotica tegen. Van de week is er gestopt met deze Antibiotica. Nu moet gekeken worden of Timo het zonder kan. Maar sinds er gestopt is, is Timo elke ochtend met koorts wakker geworden. Ook zijn CRP zakt maar met 10 tegelijk (nu rond de 70), terwijl deze al rond de 0 had moeten zijn. De koorts trekt trouwens in de loop van de dag weer weg.
Morgen horen we hoe hoog de waarde van het CMV-virus is. Als deze ver genoeg gezakt is, kan er een oraal medicijn gegeven worden. Zo niet, dan behoudt hij het medicijn, die via infuus gegeven moet worden. En dat houdt ons dan hier.

Zijn poep ziet er al veel beter uit en hij hoeft ook niet meer te spugen. Toen hij diarree had, en hij veel moest spugen, kreeg hij veel vocht toegediend. Zijn lichaam nam al het vocht op en zijn nieren werden er een beetje 'lui' van. Gevolg was, dat hij vocht ging vasthouden. Daarnaast had hij daardoor ook te weinig zouten (oa. natrium) in z'n lijf. Nu krijgt hij minimale vochttoediening (max. 1200cc per dag, dit is inclusief sondevoeding en medicatie). Zijn nieren moeten nu herprogrammeren en nu zal het plassen op gang moeten komen. Bij de laatste meting klopte de vochtbalans nog niet, maar hij houdt geen vocht meer vast. Morgen wordt wordt zijn status opnieuw bekeken.

5 opmerkingen:

  1. En dus alleen maar afwachten afwachten afwachten..... Voelt Timo zich nu wel beter? Veelsterkte en hopelijk zijn de waardes straks allemaal goed en mag hij dan naar h...:) groetjes Margreeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tjonge jonge, jullie geduld wordt enorm op de proef gesteld...
    Hopelijk is er snel beter nieuws,

    sterkte

    liefs margreet (ycs)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo loes,
    wat zag het er laatst goed uit toen je ff bij ons was. Helaas schijn bedriegt.
    Ik vraag me wel eens af wat Timo nog niet heeft gehad.
    Ik vind het zo bijzonder dat zo'n klein lijfje al het 'gedoe' kan verstouwen. De kracht die hij heeft... onvoorstelbaar!
    Misschien een schrale troost; al het andere is doorstaan, dan zal dit ook wel goed gaan.
    Weer met de blote knietjes voor het bed en hopen dat de Heer me horen zal.

    gr natas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hai meid...

    Geduld is een schone zaak zegt men wel eens...Ik hoop zeker dat jullie geduld beloond wordt meid!!

    liefs Inge,Mahinder,Orlando en Soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoop dat er snel goed nieuws is en jullie lekker naar huis kunnen!!! Denken aan jullie!! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen