donderdag 23 juni 2011

High Risk

De Prednisonkuur heeft z'n werk niet gedaan, Timo zat vandaag nog te hoog in z'n Leuko's. Het hoort 0-0,2 te zijn, maar bij hem is het 10. Om eerlijk te zijn, weet ik niet waar die 10 voor staat; percentage, hoeveelheid; x10?! x10.000?! x10.000.000?! Maar iedereen begrijpt dat die aantallen niet goed zijn. Helaas hangt hier de diagnose 'High Risk' aan. Dit betekent zo'n 1,5 jaar zware chemo en waarschijnlijk ook een stamceltransplantatie. We zijn intens verdrietig, maar vertrouwen op zijn kracht. De kracht van onze sterke Timo. Gelukkig zit hij nog vol praatjes, eetlust en speellust, wij genieten nu maximaal van hem.

Voor nu 4 relatief rustige dagen. Dinsdag wordt Timo weer geopereerd. Hij krijgt dan weer een beenmergpunctie en zullen ze een Port-รก-Cath (PAC) inbrengen. Gezien onze vorige OK-ervaring zien we hier als een berg tegenop.
Verder hebben we besloten om een sonde bij hem in te laten brengen, waarmee hij z'n medicijnen zal krijgen. Iedereen die onze eigenwijze Timo kent, weet dat het een zinloze, oneindige strijd zal zijn om hem dagelijks een handvol pillen door te laten slikken. Dat gevecht gaan wij dus ook niet aan.
Tot slot willen wij iedereen bedanken voor alle kaartjes, berichtjes en cadeautjes. Het steunt ons, troost ons en geeft ons kracht. Dank daarvoor! En mocht je bidden? Bid dan voor kracht, dat Timo de kracht heeft om dit afschuwelijke gevecht aan te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten