woensdag 15 juni 2011

We willen eraf

Jeroen en ik mochten de eerste nacht allebei bij Timo op de kamer slapen, dat vonden we heel erg fijn. Op woensdag hebben we een kamer kunnen regelen in het Ronald McDonaldhuis en vanaf die nacht hebben Jeroen en ik om en om daar geslapen.
Het was een dag vol gesprekken, met uiteindelijk een gesprek met onze hematoloog; Dr. Martine Raphael. Zij heeft ons uitgelegd wat leukemie precies is. Bij binnenkomst zat Timo met z'n Leuko's op 192, normaal gesproken is dit tussen de 5 en de 11. Daarnaast heeft ze de procedure uitgelegd. De eerste 8 dagen krijgt Timo een Prednisonkuur. Na 8 dagen wordt het weer gemeten en moet hij met z'n Leuko's op 0-0,2 zitten. Als dit niet het geval is, komt hij in de High Risk groep. Leukemie wordt (na dag 79) onderverdeeld in 3 groepen; Standaard, Medium en High Risk. Als de Prednisonkuur niet aanslaat, komt hij in ieder geval in de High Risk groep. Spannend dus!
Het gesprek hebben we vol ongeloof bijgewoond; wat doen we hier? Gaat dit over ons? Wat zijn de kansen? Deze blijken als volgt: van alle kinderen in de standaard riskgroep overleeft 95%, van alle kinderen in de medium riskgroep overleeft 80%, van alle kinderen in de High riskgroep overleeft slechts 30%. Schokkende cijfers! Ondanks dat onze arts het zo goed en duidelijk heeft uit kunnen leggen, voelen we ons toch verdoofd. Wat een k*tzooi!! Onze Timo ... we zijn zo blij dat hij niet weet wat hem allemaal te wachten staat ... helaas weten wij dat wel ... zo'n beetje, al kunnen we er ook geen voorstelling bij maken ... Twee jaar chemo, twee jaar angst, twee jaar verdriet, twee jaar onzekerheid ... Ondraaglijk!! Dit kunnen we niet ... waar halen we de kracht vandaan? Wie schopt ons dan toch eindelijk wakker? De trein rijdt, maar wij kunnen er niet vanaf ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten