maandag 26 november 2012

Infectie

De mannen hebben vannacht best een goede nacht gehad. Timo is vandaag erg opstandig geweest. Dat is niet handig, maar wel echt Timo. Jeroen en hij zijn het alweer helemaal zat in het WKZ. Too many bad memories.
 
De bloedwaardes  van vandaag: 
Hb 7.6 (+)
Trombo's 136 (-)
Leuko's 2.3 (-)
Neutro's 1.23 (-)
CRP 66 (-)
De + en - geven aan of het gedaald of gestegen is ten opzichte van gisteren.
Vanmorgen gaf de zaalarts aan, dat er wordt gedacht aan een luchtweginfectie. Timo hoest namelijk met de dag harder en er komt veel slijm vrij. 
Vanmiddag kwam onze behandeld arts en die gaf aan dat alles inderdaad wijst op een infectie, maar dat de zakkende waardes alsnog kunnen wijzen op problemen met het transplantaat. Daarom wordt er morgen bloed afgenomen om het chimerisme te bepalen. Het chimerisme bepaalt waar het bloed uit bestaat. Bij de laatste metingen was het steeds 100% donorbloed. Dit MOET het nog steeds zijn. Een mogelijkheid is, dat Timo z'n eigen bloed weer aangemaakt wordt en dat moeten we echt NIET hebben, want dan kunnen we erop wachten dat de leukemie weer op zal spelen. Pfff, maar niet op de zaken vooruit lopen. Een verpleegkundige zei tegen Jeroen, dat het vooral gedaan werd om een en ander uit te sluiten, niet omdat er vermoedens zijn.
Er is al één Antibiotica gestopt. Als de andere Antibioticakuur erop zit, gaan ze bepalen of de beenmergpunctie en lumbaalpunctie worden gedaan.

2 opmerkingen:

  1. pfffffff heftig weer, zeg tegen timo dat Rasta piet hem de groeten doet ! sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel erg veel sterkte weer...geef de kleine man maar een grote knuffel van ons.
    Liefs Inge Min en de kids

    BeantwoordenVerwijderen