vrijdag 1 maart 2013

Update Februari 2013

14 februari: Onze kanjer mag na de zomer zeker over naar groep 3. Z'n Cito-score ligt boven midden groep 2. We zijn heel erg trots op Timo. Ongelofelijk dat hij al bijna twee jaar niet naar school is geweest en hij z'n toetsen zo goed maakt. Kanjer! Ik maak hier wel de kanttekening bij, dat het nog niet zeker is, dat hij daadwerkelijk naar school toe zal gaan. Maar hij hoeft in ieder geval niet nog een jaar te kleuteren.
Z'n waardes waren goed. Zijn Trombo's waren wel iets aan de lage kant, maar dat komt waarschijnlijk doordat z'n ontstekingswaarde (CRP) 22 is. Er zit vocht achter z'n oor, wat z'n oorpijn verklaart. Sprayen moet helpen. Over 2 weken moeten we ons weer melden op de poli.

28 februari: Jeroen is met Timo naar de poli geweest. Sinds zondag is hij niet fit. Koorts, met een temperatuur tot 39,6, misselijk, buikpijn, snotteren en hoesten. In de afgelopen dagen hebben we wel contact gehouden met het ziekenhuis, maar gelukkig hoefde hij niet opgenomen te worden, omdat hij goed reageerde op Paracetamol.
Op de poli bleek dat zijn CRP 125 is. De arts was erg verbaasd over het feit dat Timo niet doodziek en redelijk goed te pas was, want bij zo'n hoge ontstekingswaarde, zou hij erg beroerd moeten zijn. Een aantal uitslagen (virologie) moeten we nog krijgen, maar vooralsnog gaat de arts er van uit dat Timo een griepvirus bij zich draagt. Hiervoor heeft hij een kuur van 5 dagen gekregen, hopelijk knapt hij hier van op. De overige bloedwaardes waren tegen verwachtingen in erg goed. Zijn waardes waren zelfs gestegen, wat meestal niet het geval is, als er een virus of bacterie opspeelt. Dit geeft voldoende vertrouwen om de Prednison weer iets af te bouwen. Hij krijgt nu om de dag 20mg Prednison. Dit is erg goed nieuws, want dit is weer een stapje dichter naar een situatie, waarin Timo weer naar school kan. Al met al waren we met een zeer tevreden en positief gevoel weer naar huis gegaan. Nu hopen dat de kuur snel zijn werk doet. Als er verder geen rare dingen gebeuren, mogen we over 14 dagen terugkomen op de poli.

En dan leven we momenteel enorm toe naar 18 maart; de dag dat Timo z'n 6e verjaardag mag vieren. Vorig jaar werd Timo een dag voor z'n 5e verjaardag opgenomen, waardoor hij z'n feestje in het WKZ moest vieren. Dit jaar gaan we het goed maken. Helaas moeten we de groep genodigden nog steeds beperkt houden, maar daar gaat onze kanjer niks van merken. Feest zal het zijn! Ik hoop dat hij z'n feestje kan vieren op school en op 20 maart mag hij z'n kinderfeestje vieren. Als alles volgens plan gaat, mag hij met 4 vriendjes uit z'n klas, en z'n neef Thijs, naar Schateiland. Kortom, een mooie week om naar uit te kijken.

Tot slot weer een paar mooie kiekjes van mijn knappe kanjer.


Timo wilde zelf graag een sneeuwengel maken, dat had-ie namelijk op tv gezien :-)
Gelukt!



Kijk eens wat Timo heeft 'geschreven' met Duplo.

We zijn thuis al flink bezig met letters.

2 opmerkingen:

  1. heerlijk zoals het nu gaat. hoop voor Timo dat hij na de zomervakantie fijn naar school zou mogen. x opa en oma vd Laar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie mannetje een goed stel hersentjes heeft ;-) Ga enorm duimen dat hij echt fijn naar school kan gaan straks. Go Timo, Go Timo......

    Groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen